COMPANY

STAND

3M

3.11

ACCO BRANDS

2.7

ADVEO BENELUX

4.8

AMSCAN Europe GmbH

5.9

APLI 

4.14

ART MATERIAL INTERNATIONAL

7.4

ART MATERIAL TRADE

2.15

ARTIGE BV

5.1

ATOMA

7.8

AUBUREAU SA

9.1

AURORA PRODUCTIONS NV

4.4

BEAUMONT GROUP - Papeterie du Poitou

6.21

BIC BELGIUM NV

8.1

BOSTA 

1.1

BREPOLS NV

6.5

CARAN D'ACHE Vertriebs GmbH

7.12

CARIOCA SPA

3.2

CARRE CARDS

2.10

CASIO

3.5

CHOUBIDOUS SPRL

8.15

COLART

8.6

COLIBRI system sprl

7.5

CONTEXT CARDS

8.13

CREATIV COMPANY BV

1.7

CS COMLANDI

1.14

DANNEELS NV

2.8

DAVIDTS SA

6.61

DECADENCE NEDERLAND BV

8.16

Depesche Vertrieb GmbH & Co KG Belgien

6.1

DESPEC SUPPLIES BVBA

6.8

DESQ INTERNATIONAL

1.10

DOCULINE BVBA

6.7

DURABLE BELGIUM NV

8.7

EA PENS & PAPER/EUROAGENDA BV

2.5

EDDING BENELUX

4.3

EUROPEL Office Products BV

2.14

EUROSTYLE GmbH

8.3

EXACLAIR SA

4.10

FELLOWES BENELUX BV

6.9

FILA BENELUX

4.2

FOND OF  GmbH

3.6

GMP BELGIUM BIBLIOFILM

1.6

GROUP 4P NV

4.15

HAMELIN BV

3.13

HENKEL

2.12

HERMA (stand Staedtler)

8.2

HISTORY & HERALDRY

2.9

HSM GmbH + Co.Kg

3.1

IDC

5.8

INTERSTOCK NV

7.6

ISA CARDS & GIFTS - DDKADO

9.5

JACOB COMPANY BVBA

6.4

JOSEF LAMY

1.8

JPM TOYS

1.13

JR PRODUCTS

6.3

KLINKERS INTERIEURPRODUCTIES BV

6.14

KORES DEUTSCHLAND GMBH

7.3

KUM GmbH (Boland)

2.6

LANNOO GRAPHICS

4.1

LEGAMASTER BVBA

6.10

LIKES SHOPPING (H&H)

7.1

M. VAN OMMEN TRADING - ZWOLLE

1.11

MAIL-BOX BVBA

2.18

MAPED BENELUX BV

3.12

MATTHIJS OFFICE SUPPLIES

5.13

MAUL GmbH

7.2

MITSUBISHI PENCIL France

3.14

NEWELL BRANDS

5.7

ONLINE Schreibgeräte GmbH

5.2

PAPERCLIP INTERNATIONAL BVBA

6.2

PAPERDREAMS BV

2.1

PAPERSTORE  (ZNU)

6.11

PASSERELLE DESIGN BVBA

6.22

PELLETIER SA

2.11

PILOT CORPORATION EUROPE

8.8

POK

6.13

PRINTEMAT SPRL

2.13

PROCURA-KTC BVBA

8.9

QUANTORE BV

8.5

RAUSCH SPRL

4.11

RESPONSIBLE-OFFICE (Bosta)

1.2

RILLSTAB

4.12

ROTOLUX

8.4

ROYAL TALENS 

2.16

RVL BVBA

7.7

SCALDIA

5.12

SHAGWEAR / UK LEDERWAREN

8.12

SOS KINDERDORPEN

1.16

STABILO

4.6

STAEDTLER/HERMA

8.2

Tarifold – 3 L Office Products

4.7

tesa

1.9

THE NAVIGATOR COMPANY

4.13

THE WOODBOX

6.12

TURBEL

4.5/2.2

VADEBO CARDS BVBA

1.5

VERHAAK BV

3.3

VICTORINOX AG

8.14

WEGNEZ

9.4

WYFFELS NV

3.4

Paper Show 2019
Over de hele lijn geslaagd!

De Paper Show van Bosta heeft al jaren een grote en trouwe schare fans – zowel bij de exposanten als de bezoekers. Aan deze 23ste editie op 20 en 21 januari namen op de kop af honderd en twee bedrijven deel. Er werden 1350 bezoekers geregistreerd. Schitterende resultaten voor dé beurs van de branche die leveranciers en inkopers bijeenbrengt.

Nieuwigheden in de spotlights
Voor de tweede keer op rij vond de Paper Show plaats in de Nekkerhal in Mechelen: een locatie die volop troeven biedt. Van een strategische en goed bereikbare ligging, tot een ruime en veelzijdige hal. Die werd voor de gelegenheid omgedoopt in een creatief en kleurrijk geheel, met standen die om het mooist waren ingericht. We zagen blikvangers van grote en gevestigde waarden. Maar evengoed knappe stands van kleine en minder bekende deelnemers. Kortom, een divers aanbod met voor elk wat wils.

Een opsteker voor het Simbahuis
Zondag was traditiegetrouw familiedag. Inkopers konden hun kroost kwijt op de stand van SOS Kinderdorpen: het goede doel waaraan Bosta en de sponsors een flinke som geld schenken. Dit jaar werd er liefst 14.000 euro gedoneerd. Meter Kim Gevaert nam maandag de symbolische cheque in ontvangst. Het geld gaat integraal naar het Simbahuis voor kinderen uit kwetsbare gezinnen.

Nuttig en aangenaam
De gemoedelijke sfeer waarvoor de beurs zo gekend is, ontbrak ook nu niet. Bezoekers namen ruim de tijd om de nieuwigheden van leveranciers te ontdekken. Standhouders zetten hun beste beentje én producten voor: van papierwaren en wenskaarten tot kantoormateriaal en hobbyproducten. Het restaurant bood een resem lekkers om de honger te stillen – helemaal gratis, net zoals de parking. Geen enkele andere beurs legt zijn publiek zó in de watten.

Toppers in de prijzen
Acht producten sleepten de gegeerde Paper Show Awards in de wacht, georganiseerd door Bosta en Script. Na een strenge screening en beoordeling door de vakjury, gingen volgende bedrijven ermee aan de haal: Despec, Legamaster, Herma, Bic, PaperClip, AccoBrands en Exaclair.

Noodzakelijk rendez-vous
Een mooie opkomst, tevreden bezoekers en standhouders, boeiende nieuwigheden, sublieme catering, … de Paper Show was opnieuw een schot in de roos. Hét bewijs dat de sector vragende partij is voor een beurs die de vinger aan de pols houdt van de industrie.

Paper Show Awards : Prijsbeesten in de kijker


Bijna 70 producten dongen mee naar een award in de jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Bosta en het vakblad Script.
De jury selecteerde producten die uitblinken qua ontwerp of ergonomie, creativiteit of vernieuwing.
En dat in liefst 8 categorieën:

1. kantoormachines
2.
kantoormateriaal
3.
papierwaren
4.
schrijfwaren
5.
wenskaarten
6.
hobby & crea
7.
lederwaren en schooltassen
8.
Responsible Office


1. Kantoormachines
Olympia ProHome (Despec Benelux)

ProHome is een doe-het-zelf-alarmkit met een resem slimme functies die je bedient via een handig scherm of een app op je mobiele toestel. Je beveiligt er ramen en deuren mee tegen indringers. En sluit in een handomdraai andere toestellen aan zoals rookmelders, camera’s en videofoons. Het systeem werkt draadloos via een internetverbinding, en is beveiligd tegen stroomuitval. De grootste troeven zijn gebruiksgemak, veelzijdigheid en uitbreidbaarheid.

2. Kantoormateriaal
Legamaster Space-Up Writing Collection

Space-Up maakt komaf met de traditionele whiteboard met beperkte formaten en toepassingen. De magnetische schrijfoppervlaktes van Space-Up laten gebruikers toe om ideeën te delen en hun creativiteit de vrije loop te laten. Een must in het hedendaagse kantoor waarin visualiseren, brainstormen en samenwerken centraal staan. De collectie omvat drie producten: de XL-whiteboard voor intensief gebruik, de Board-Up om meerdere borden naar hartenlust te combineren, en de zelfklevende Wrap-Up die zich plooit naar elke oppervlakte.

3. Papierwaren
Herma Weatherproof Labels

Deze robuuste etiketten bieden het hoofd aan de meest veeleisende omstandigheden. Ze zijn weer- en temperatuurbestendig, stoten olie en vuil af, en hechten extreem sterk op de moeilijkste oppervlakken. Perfect voor outdoortoepassingen op metaal, plastic en zelfs ruwe, vochtige en stoffige ondergronden.

4. Schrijfwaren
Bic 4 Colours Velours

Bic steekt zijn klassieke balpen met vier inktkleuren jaarlijks in een nieuw kleedje. De versie van 2019 oogt up-to-date dankzij een lichaam versierd met fluwelen accenten. De modellen knipogen naar de jungle: de bijzondere én blijvende opdruk via 3D-printing bekoort gegarandeerd trendgevoelige schrijvers. Het concept werd bedacht in samenwerking met een trendsettingbureau.

5. Wenskaarten
Paper Lace (PaperClip)

De bestaande Paper Lace-collectie kreeg een knappe upgrade. De wenskaarten bevatten afbeeldingen die zijn uitgesneden met een laser. Het resultaat is een uiterst verfijnde kaart met het delicate effect van kant. Door het gekleurde inlegvel komt de tekening nog beter tot zijn recht. Glimmende folies, strikjes en steentjes voegen een vleugje luxe toe. Bovendien kies je uit liefst 52 verschillende ontwerpen – zowel vierkant als staand.

6. Hobby & crea
Kodak Magnetic Photo Paper (Despec Benelux)

Despec viel twee keer in de prijzen. In deze categorie wonnen ze het met magnetisch fotopapier van Kodak. Je zet er je mooiste momenten mee om in een blijvende herinnering. Het papier kleeft naadloos op de meeste oppervlakken, de kleuren zijn bijzonder levendig, en de teksten ultrascherp. Met de bijbehorende software personaliseer je ontwerpen met foto’s, grafische afbeeldingen en tekst naar keuze.

7. Lederwaren en schooltassen
Kensington Secure Trek 15.6” Laptop Backpack (ACCO BRANDS ESSELTE)

De Kensington-rugzak in zwarte nylon heeft een compacte en ergonomische vormgeving met een gepolsterd rugdeel. Je kunt er niet alleen je laptop in kwijt, maar eventueel ook een setje kleren. De handige compartimenten bieden ruimte voor accessoires zoals pennen, opladers, visitekaartjes en meer. Wat deze tas zo bijzonder maakt, is het SecureTrek-beveiligingssysteem om de ritssluitingen te vergrendelen. Die op het laptopcompartiment is trouwens ijzersterk en onmogelijk te doorboren.

8. Responsible Office
Digital Colour Printing Green Clairefontaine
100% recycled (EXACLAIR)
Dit glanzende papier is ideaal om foto’s af te drukken. In tegenstelling tot traditioneel fotopapier, is deze recycleerbare variant 100 procent milieuvriendelijk. Het kreeg dan ook terecht drie labels: FSC, Ecolabel en Blauwe Engel. Het papier verzekert een uitstekende kleurenweergave en hoge witheid. Kortom, een écht groen product met excellente printresultaten.