Paper Show 2015 :
jaarlijkse editie is een succes!

Op zondag 25 en maandag 26 januari 2015 vond de 19de editie plaats van de Bosta Paper Show. Om en bij de 1250 bezoekers zakten af naar de Brabanthal in Leuven, traditiegetrouw het decor voor deze vakbeurs. Voorheen werd de beurs om de twee jaar gehouden; op vraag van de exposanten organiseerde Bosta deze editie al een jaar na de vorige – hét bewijs dat papierwaren en kantoorartikelen ook in een digitaal tijdperk relevant zijn en een platform nodig hebben.

Representatieve afspiegeling

De beursstanden op de Paper Show waren in een recordtijd uitverkocht. Maar liefst 80 exposanten zetten hun toppers en nieuwigheden in de schijnwerpers. Van school- en kantoorartikelen tot papierwaren, wenskaarten en gifts. Onder de exposanten bevonden zich zowel gevestigde waarden als nieuwkomers, grote én kleine bedrijven – een fijne mix van bedrijven en producten die de sector treffend weerspiegelt.

Iedereen VIP

De Paper Show biedt fabrikanten de gelegenheid om producten te presenteren, op een gemoedelijke manier zaken te doen en te netwerken. Met de chequeboekjes boden standhouders de bezoekers unieke promoties die uitsluitend tijdens de beurs golden. Bovendien werden uit de ingevulde cheques elke dag vijf winnaars geloot, die elk met een mooie prijs (Kasteelweekend, wellness, gastronomisch diner) naar huis gingen. De bezoekers werden duidelijk in de watten gelegd, want de Paper Show is een gratis beurs met tal van pluspunten – van gratis parking en catering tot kinderanimatie en -opvang.

Sponsoring Simbahuis

De kinderopvang werd gewoontegetrouw verzorgd door Bosta zelf (volksspelen, ballonclown, gekke kapsels ...) samen met de medewerkers van SOS Kinderdorpen (actief knutselatelier) ten voordele van het project Simbahuis. Bosta is al jarenlang sponsor van deze organisatie die zich inzet om kwetsbare kinderen een thuis en een toekomst te bieden. Op maandagnamiddag overhandigde Bosta een cheque ter waarde van 11.000 euro aan Kim Gevaert, die ambassadeur is van SOS Kinderdorpen. Een mooi bedrag dat Bosta samen met een aantal gulle exposanten inzamelde voor het goede doel.

Paper Show Awards: and the winners are…

Meer dan zestig fabrikanten dongen naar de Paper Show awards, met producten die schitteren op het vlak van innovatie, ergonomie, functionaliteit, esthetiek of milieuvriendelijkheid. De vakjury bekroonde producten in zes categorieën:

1. Kantoormachines :
ESSELTE – Leitz Icon Smart Labelsysteem  
Een vernuftig labelsysteem om draadloos labels te printen via een gratis app, beschikbaar voor Apple en Android. Je stuurt de printer aan met je smartphone, tablet, laptop of pc. De Icon is compatibel met Mac, Windows en iOS. En je maakt snel en eenvoudig verbinding via wifi, USB of een netwerk. Het toestel blinkt uit in gebruiksgemak – je vervangt cartridges in een wip – en veelzijdigheid: labels in verschillende materialen (papier, plastic, gestanst …) en formaten tot 88 millimeter breed en 2,7 meter lang! Leitz Icon Smart Labelsysteem heeft een hoog designgehalte en is supersnel (tot 200 labels per minuut). Dankzij een externe batterij en ingebouwde wifi ervaar je met dit labelsysteem het summum van mobiel werken.

2. Kantoormateriaal :
EDDING LEGAMASTER – Customized printed whiteboards
Whiteboards in gelakt staal, die gepersonaliseerd worden (vanaf één stuk!) met een ontwerp naar keuze: foto’s, tekst, logo’s, noem maar op. Klanten kiezen uit voorbedrukte borden (sport, onderwijs …) of leveren zelf een grafisch ontwerp aan. De whiteboards bestaan in formaten van 30 bij 40 tot 90 bij 120 centimeter. Ze zijn magneethoudend, beschrijfbaar en droog uitwisbaar. Kortom: imago en functionaliteit verenigd in één schitterend ontwerp.

3. Papierwaren :
ATOMA – Notebook PUR 
Atoma ging een geslaagd partnership aan met Ruitertassen, de producent van natuurlederen, milieuvriendelijk gelooide tassen. Het PUR-schrift heeft een fluweelzacht rundlederen kaft, aluminium ringen, en crèmekleurig kwaliteitspapier – het ultieme hebbeding voor liefhebbers van discrete luxe.

4. Schrijfwaren :
BIC – 4 Colours Grip Stylus
De navulbare balpen mét stylus vervolledigt met verve het Bic-segment. Zoals de naam aangeeft, bevat deze balpen vier kleuren inkt. Het ergonomische lichaam en de grip-zone garanderen aangenaam schrijfcomfort. En met de stylus kun je moeiteloos typen, swipen en navigeren op je smartphone of tablet. Bic verenigt met dit zeer democratisch geprijsde product het beste van twee werelden.

5. Wenskaarten :
DEPESCHE – 3D-cards
3D-wenskaarten zijn een heuse rage. Ze verblijden jong en oud met de mooiste wensen in een opvallend driedimensionaal jasje. Depesche heeft ze in uiteenlopende maten en modellen, met grappige en serene opdrukken, voor élke gelegenheid.

6. Eco :
DF.O. BAGS – Satch-The School Backpack
Fond Of Bags verwerkte de voorbije vijf jaar maar liefst 32 miljoen petflessen in zijn rugzakken! Het bedrijf maakt hippe lichtgewichtrugzakken van uitstekende kwaliteit, in opvallende trendkleuren, én met een minimale milieu-impact. Het winnende model is gemaakt van 32 petflessen en mag daardoor het bluesign®-label dragen.


Winnars Cheque-actie

25/01/2015

ECLIPSE CARDS : Paca Giftshop - Nancy Van Gestel
ESSELTE : Libr. Atmosphère - Christian Levrie
HAMELIN : Pap. Ballieu - Jean-Luc Ballieu
HOEX : Libr. Ste Véronique - Chetoui Hafid
VANOK : Top Offcie shop - Hilde Cools

26/01/2015

4P : Arteel nv
A.T. CROSS : Clips nv - Dominiek De Pauw
DURABLE : Phenix - Levy
ESSELTE : Arpaca - Mrs Vandewalle
KTC PROCURA : Ingelberts - Wouters Orpha

Officiële lancering Responsible Office

Een belangrijk thema op de Paper Show 2015 was de lancering van Responsible Office: het online platform voor ecovriendelijke producten in de kantoorbranche. De website fungeert als doorgeefluik voor informatie en speelt een faciliterende rol naar de overheid toe. Responsible Office komt tegemoet aan de vraag van de federale en regionale regeringen om tegen 2020 een 100 procent duurzame werking te hebben. De website streeft ernaar om vraag en aanbod te matchen op het vlak van milieu-betere producten. Hierbij spelen uitsluitend objectieve factoren een rol, met name of een product beschikt over een of meer van de (voorlopig) vijf officiële certificaten: Der Blaue Engel, FSC, PEFC, Nordic Swan en NF Afnor.

Paper Show 2015 was – één jaar na de vorige editie – opnieuw een weergaloos succes.

Ook in 2016 zetten we de jaarlijkse traditie verder. We kijken nu al opnieuw uit naar de massale respons van zowel exposanten als bezoekers.