Terugblik op een geslaagde Paper Show!

Op zondag 19 en maandag 20 januari vond de 18de editie van de Bosta Paper Show plaats. Een bijzonder geslaagde editie eens te meer. Want 76 enthousiaste exposanten toonden tal van nieuwigheden aan ruim 1300 geïnteresseerde bezoekers. Die genoten van gratis toegang, parking en catering. En op zondag zelfs van kinderopvang en animatie. De Paper Show is dan ook een vakbeurs zonder weerga. Een verslag.

Een beurs die floreert

De Paper Show is de enige vakbeurs in België voor school- en kantoorartikelen, hobby, gifts en wenskaarten. De standruimte werd dan ook volledig ingepalmd door grote en kleine, nationale en internationale spelers uit de sector. Op hun professioneel ingerichte en vaak erg kleurrijke standen, stelden ze nieuwigheden voor. Van technische hoogstandjes en groene varianten op klassiekers, tot speelse gadgets. De vele bezoekers wisten het te smaken. Net als de gratis catering. Want de Paper Show legt haar deelnemers en bezoekers in de watten zoals geen enkele andere beurs dat doet. Een strategie die loont.

Exposantenlijst

Producten in de prijzen

Deelnemende fabrikanten mochten op voorhand producten inzenden voor de Paper Show awards. Een vakkundige jury beoordeelde die op criteria als innovatie, ergonomie, functionaliteit, esthetiek en milieuvriendelijkheid. Uit meer dan tachtig inzendingen werden producten bekroond in zes categorieën:

1. Kantoormachines:
Edding Lega – Professional e-Screen 84’’ 
ledmonitor met multitouchfunctionaliteit, compatibel met analoge/digitale pc- en videomodi

2. Kantoormateriaal :
PaperlinX, Innobind Presentation Folder
mooi en ‘groen’ inbinden zonder nietjes, ringen of lijm.

3. Papierwaren :
Esselte, Leitz Complete Paperpad iPad size 
schrijfblok in superieure kwaliteit, FSC-gecertificeerd, in het formaat
van een iPad.


4. Schrijfwaren :
Esselte, Leitz Stylo Complete 4-in-1 Stylus
pen met vier functies: touchscreenstylus, balpen,
laseraanwijzer en ledlampje.


5. Wenskaarten :
Depesche, Amazing White
andgemaakte witte kaarten met originele applicaties voor alle gelegenheden.

6. Eco :
Deltaclip, Deltaclip Paperclip 
milieuvriendelijk alternatief voor de stalen papierclip.
Eenvoudig, handig en duurzaam.
Kan gepersonaliseerd worden en mag rechtstreeks in versnipperaar.

Gemoedelijk zakendoen

Fabrikanten namen deel aan de beurs om hun gamma in de kijker te zetten, inkopers te informeren én met promoties over de streep te halen. Tenslotte is de beurs in eerste instantie een commerciële aangelegenheid. En toch was de sfeer – als vanouds – gemoedelijk en collegiaal. Hier worden bezoekers niet belaagd door agressieve verkopers. Wel integendeel: ze komen hier actief informatie inwinnen en zakendoen in een professionele en tegelijk relaxte sfeer. En dankzij de vele promoties van de standhouders, werden à volonté bestelbonnen ingevuld. Met de promocheques konden de bezoekers bovendien nog prijzen winnen. Want uit alle ingevulde bonnen werden op zondag en maandag vijf winnaars geloot. In totaal keerden tien gelukkigen huiswaarts met een Bongo-bon.

19/01/14

ANIMAL GREETINGS : Pepito - Pascale Elsen
HAMELIN : Kreatiek
LANNOO : Danneels NV - Top
POK - TE NEUES : Casi One - Dulce
TURBEL : Pandava nv - Stefan Loones

20/01/14

BIC : Interoffice - Rony Freson
BREPOLS : Office Point - Annick Van Winckel
HAMELIN : Papeterie Gaumaise - Philippe Poncelet
LANNOO : Papeterie Ballieu - Jean-Luc Ballieu
LOEFF'S PATENT : Transfert - Koen Cantens

Beurs met een plus !

Bosta maakte van de Paper Show alweer een onmisbaar rendez-vous voor leveranciers en inkopers. En hechtte ook dit jaar veel belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Want Bosta steunt SOS Kinderdorpen, een organisatie die zich inzet om kwetsbare kinderen een thuis en een toekomst te bieden. SOS Kinderdorpen verzorgde de animatie op de beurs en entertainde meer dan honderd kinderen in het knutselatelier. Bosta en haar leden samen met een aantal exposanten zamelden 11.000 euro in voor het Simbahuis – een bedrag dat maandagnamiddag op een symbolische cheque overhandigd werd aan Kim Gevaert, ambassadeur van SOS Kinderdorpen. De ex-sprintster bezocht ‘in een flits’ de standen van de sponsorende bedrijven, om ze persoonlijk te bedanken voor hun gulle bijdrage.
De feilloos georganiseerde Paper Show 2014 loste alle verwachtingen in. Het zal moeilijk worden om dit succes nog te evenaren. Gelukkig is Bosta van geen kleintje vervaard...