Op donderdag 18 september hield Bosta zijn herfstvergadering bij bijzonder zomerse temperaturen. Het kader? Hof ter Musschen: een gerestaureerde vierkantshoeve met geklasseerde gebouwen, in een beschermd landschap in de groene rand rond Brussel. Op de agenda? De toekenning van de standen voor de Paper Show 2015. En de laatste nieuwtjes over de werking van onze vakvereniging.

Paper Show 2015 – een niet te missen rendez-vous!

Op meer dan vier maanden vóór de volgende editie van de Paper Show, is al 85 procent van de standruimte verkocht. Een knappe prestatie, die aantoont dat de beurs een niet te missen evenement is voor de sector. Want dit onmisbare rendez-vous is de enige vakbeurs in België voor school- en kantoorartikelen, hobby, gifts en wenskaarten. Promocheques, PS Awards, automatische beursregistratie, kinderopvang met SOS-kinderdorpen, gratis catering en een enorm aanbod aan fabrikanten, producten en nieuwigheden zijn enkele troeven die van deze 19de editie weer een topevenement gaan maken.

Ontdek meer informatie over de beurs


SOS Kinderdorpen en Bosta – een vruchtbare samenwerking

Bosta sponsort sinds jaren SOS Kinderdorpen, een organisatie die zich inzet om kwetsbare kinderen een thuis en een toekomst te bieden. Tijdens de vorige editie van de Paper Show zamelden Bosta (5% van de lidgelden en 1 € per bezoeker van de Paper Show) en een aantal exposanten/sponsor maar liefst 11.000 euro in! Met dat bedrag werd het Simba-huis in Liedekerke– opvanghuis voor kinderen in een problematische situatie –grondig gerenoveerd en getransformeerd in een aangename, veilige ‘thuishaven’.

Bosta-pijlers

De missie van Bosta is om de belangen van haar leden te behartigen, de branche te promoten en bij te dragen aan standaardisatie binnen de sector. Daarnaast organiseert Bosta ook netwerkopportuniteiten en voert het – in samenwerking met GFK – intensief marktonderzoek uit. Secretaris Bea gaf op de vergadering een update van de Bosta-pijlers. Hieronder vindt u enkele concrete realisaties:

• Ledenwerving:

Bosta telt vandaag zeventig leden. De drie nieuwkomers zijn Artige, Animal Greetings en Arcopaq. Nog geen lid? Er zijn talloze redenen om aan te sluiten:
o U bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws in uw branche
o U krijgt relevante informatie waar u écht iets aan heeft
o U maakt deel uit van een organisatie waar netwerken centraal staat
o U krijgt de kans om uw bedrijf op een professionele manier te promoten
o U geniet van talloze voordelen en kortingen o.a. in de vakpers, deelname Bosta Academy, beurzen enz.

Word nú lid!

Bosta Academy

organiseert en/of faciliteert opleidingen die relevant zijn voor de sector. Zowel leden als niet-leden mogen eraan deelnemen. De eerste opleiding – een salestraining – werd zeer gesmaakt door deelnemers én lesgevers. Check regelmatig onze website om op de hoogte te zijn van volgende trainingen.

Responsible Office

is het onlineplatform voor ecovriendelijke producten in de kantoorbranche. Inkopers kunnen er productomschrijvingen en -kenmerken downloaden voor prijsaanvragen en aanbestedingen. De informatie op de site wordt door Bosta op toegankelijke en objectieve wijze ontsloten. Om in aanmerking te komen voor vermelding op de site, moeten producten gerenommeerde certificaten hebben van onafhankelijke, betrouwbare partijen. Geïnteresseerde fabrikanten en invoerders melden zich via email (bosta@skynet.be) of telefonisch op +32 477 68 69 78.

En dan was er een welgekomen aperitief op het terras van de vierkantshoeve, gevolgd door een smakelijk en verrassend licht menu – tenminste, voor wie de chocoladesaus en verse slagroom kon weerstaan bij het dessert …