Dat Bosta haar leden graag in de watten legt, was ook tijdens deze herfstvergadering duidelijk. In het grootse en geschiedenisrijke kader van het Koloniënpaleis in Tervuren, ontving Bosta een tachtigtal leden. Het sombere weer werd gecounterd door de grandeur van het paleis: een onderdeel van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, en een belangrijke pleisterplek van ons land.

Zes commissies voor een breed draagvlak

Na de welkomstkoffie in de schitterende orangerie, brachten voorzitter Frank Schelkens en secretaris-generaal Bea Wollaert de leden up-to-date rond de realisaties en werkgebieden van Bosta. De federatie verwelkomde 4 nieuwe leden, wat de teller op 69 brengt. De leden kunnen rekenen op de professionele werking van 6 commissies, die zich respectievelijk ontfermen over:

1. Bosta Academy: opleidingen voor de hele branche, met aandacht voor de specifieke context van de sector.

2. Distributie: onderzoek naar het betrekken van de distributie binnen het Bosta gebeuren.

3. Marktonderzoek: organisatie en financiering van studies die inzicht bieden in thema’s die relevant zijn voor de branche.

4. Paper Show: dé vakbeurs voor school- en kantoorartikelen, hobby, gifts en wenskaarten.

5. Pers & PR: spreekbuis van en promotie voor de branche naar verschillende stakeholders.

6. Responsible-office: onlineplatform met duurzame kantoor- en schoolartikelen, die een of meer erkende productcertificaten hebben (en eventueel een certificaat op bedrijfsniveau).

Jubileumeditie Paper Show

Op 24 en 25 januari 2016 vindt de 20ste jubileumeditie van de Paper Show plaats, met als traktatie voor de exposanten op zondagavond een receptie en walking dinner met special acts.

De bezoekers zullen kunnen deelnemen aan een unieke jubileumtrekking uit de ingeleverde cheques, met als hoofdprijs een fantastische reis voor 2 personen.

Bea blikte terug op de edities van de voorbije jaren. De cijfers tonen een grotendeels positieve evolutie, en dan vooral op het vlak van aantal exposanten – hét bewijs dat de beurs zeer actueel en aan de orde is. Op dit moment is quasi 90 procent van de standruimte volzet. Tijdens de vergadering werden de standen toegekend aan de deelnemers.

Voor de komende editie benadrukte Bea nogmaals het belang van de promocheques en de Paper Show Awards (via Script). Voor meer informatie en deadlines om deel te nemen en/of producten te registreren, contacteer Bea Wollaert.

Innovatie in registratie

De registratie van deelnemers aan de Paper Show wordt opnieuw in goede banen geleid door Zetes: specialist in identificatieoplossingen die focussen op innovatie en veiligheid. Zetes verzorgt de voor-registratie van bezoekers en de exposanten.

Bovendien biedt Zetes de exposanten een vernieuwende oplossing voor meer inzicht in de bezoekersprofielen voor een betere commerciële opvolging. De exposant stelt op voorhand een lijst op met vragen die hij aan de bezoekers van zijn stand wil stellen. Bijvoorbeeld: hoe vaak bezocht u de Paper Show al? Wat is uw hoofdactiviteit? Waarom bezoekt u de beurs? Bent u van plan om vandaag aankopen te doen? …

Door de QR code op de bezoekersbadge te ‘lezen’ met een smartphone, slaat de exposant in eerste instantie de algemene contact- en adresgegevens op. Daarnaast kan hij die informatie aanvullen met antwoorden op de vooraf opgestelde vragen. De volledige database kan na afloop van de beurs in een.xls file worden geëxporteerd voor de commerciële opvolging.

Het nieuwe systeem werd grondig toegelicht door Jan-Theo De Jager en Baudouin Guyot van Zetes.

Professioneel met een warm hart

Tot slot bracht Geertrui De Clerck van SOS kinderdorpen een update van de schitterende verwezenlijkingen van de organisatie. Mede dankzij de steun van Bosta en haar leden krijgen kwetsbare kinderen ondersteuning en passende begeleiding in het recent gerenoveerde Simbahuis.

Na de presentaties genoten de aanwezige leden van een welgekomen aperitief en een heerlijk diner in de gemoedelijke sfeer die zo kenmerkend is voor Bosta.