Bosta en sport: ze hebben meer gemeen dan u vermoedt. Zo vond de Algemene Vergadering van 16 juni plaats in 3Square Club Justine Henin: een modern tennis- en meetingcomplex in Limelette. En gastspreker Giovanni Bozzi, ex-coach van basketclub Spirou Charleroi, bracht een verhelderende presentatie rond de overeenkomsten tussen een sportcoach en een bedrijfsleider.

Sportief kader – letterlijk en figuurlijk

Op een zoveelste uitgeregende lentedag verzamelden de Bosta-leden in 3Square Club Justine Henin. De voormalige grande dame van het vrouwentennis kwam persoonlijk de bestuursleden verwelkomen – een geste die op veel enthousiasme werd onthaald. De voorziene sportieve activiteiten (cardiotennis en petanque) vielen letterlijk in het water. Toch zette dat geen domper op het humeur van de aanwezigen.

Positieve balans

Na het traditionele welkom- en netwerkmoment ving de Algemene Vergadering aan met een inleiding van voorzitter Frank Schelkens, óók niet vies van sport. De fervente amateurfietser beklimt de steilste hellingen als een pro. En ook zijn voorzittersrol van Bosta vervult hij met zwier. Frank lichtte de mooie resultaten toe van de organisatie, maar wees meteen op de grote kosten van het komende jaar. Daar zit de omvangrijke Gfk-studie voor iets tussen, net zoals de dalende interesten bij de banken.

Stemming nieuwe bestuursleden

Secretaris-generaal Bea Wollaert leidde de stemming van de bestuursleden in. Het bestuur telt maximaal twaalf leden. Er waren zes kandidaturen voor vijf zitjes. Nieuwe kandidaat-leden Sophie De Jonge (Doculine), Patrick Bivort (Turbel) en Bart De Bock (Depesche) stelden zichzelf kort voor, waarna de stemming plaatsvond. Sophie en Patrick haalden het nipt van Bart. Kathleen De Poot (Adveo), René-Luc Henrotay (Casio) en Pascal Van Assche (Bic) werden herverkozen. Roland Cuvelier (Turbel) trad uit de Raad.

Terug- en vooruitblikken op de Paper Show

Bea presenteerde een beknopt overzicht van de evolutie die de Paper Show de voorbije jaren doormaakte. De jubileumeditie van 2016 was een voltreffer. Toch zou de editie van 2017 de records kunnen breken. Momenteel zijn al 64 exposanten ingeschreven: haast 90 procent van de beschikbare standen! Komen er nog veel exposanten bij? Dan wordt de inkomruimte van de Brabanthal eventueel als beursruimte ingericht. De toekenning van de standen vindt plaats op 15 september, tijdens de herfstvergadering.

Where sport meets business

Giovanni Bozzi, ex-coach van Spirou Charleroi, bracht samen met Sacha een presentatie die de overeenkomsten tussen sport en het bedrijfsleven toelichtte. De grootste gemene delers: een motiverende coach die vertrouwen wekt en geloofwaardigheid uitstraalt én

teamwerk:

·       een succesvolle ploeg is meer dan de som van de individuen

·       het belang van de groep overtreft dat van het individu

De coach / bedrijfsleider moet de juiste mensen op de beste plaats zetten, en ze verenigen tot een goed geoliede machine waarin iedereen gemeenschappelijke doelstellingen nastreeft. Daarbij moeten de spelregels netjes worden nageleefd, successen worden gevierd, en verliezen worden geanalyseerd. Het heeft geen zin om met de vinger te wijzen zonder concrete verbeteringen voor te stellen. Efficiënte communicatie en ongebreidelde inzet zijn de sleutels tot succes.

Van suikerbonen tot tennisballen

Voor de leden genoten van het aperitief en plaatsnamen aan tafel, vertelde Bea dat ze oma is geworden van Coco (naar Coco Chanel). Geheel in lijn met de sportieve toets van deze meeting, kregen de aanwezigen een door Justine Henin gesigneerde tennisbal ipv de traditionele suikerbonen.

Het diner was, zoals altijd, om duimen en vingers af te likken. Zet alvast de datum van de volgende meeting in uw agenda: 15 september, Technopolis Mechelen.