Voor de herfstvergadering van 15 september koos branchevereniging Bosta een atypische locatie: doe- en wetenschapscentrum Technopolis in Mechelen. De vergadering werd passend afgetrapt met een wetenschapsshow. De gastheer toverde met zuurstof, stikstof en droogijs, pompte regenwolken de zaal in, en zette zelfs handen in vuur en vlam – een geslaagde opwarmer voor een boeiend programma!

Paper Show: terug- en vooruitblik

Na de spectaculaire show en het gemoedelijke netwerkmoment gaf Bea Wollaert een overzicht ‘in vogelvlucht’ van de Paper Show 2016. De jubileumeditie was een topper, met meer exposanten en bezoekers dan ooit. Ook de winnaars van de awards en de sponsors van SOS Kinderdorpen passeerden de revue.

Voor de editie van 2017 (op 22 en 23 januari) zette Bea de belangrijkste acties op een rijtje. Van het invullen van de promotiecheques en de voorwaarden om deel te nemen aan de awards, tot de sponsoring van SOS Kinderdorpen en de registratie van bezoekers. Exposanten ontvangen binnenkort een aantal mails met uitleg rond alle facetten van de beurs.

Paper Show: registratie op wieltjes

Naar goede gewoonte verzorgt Zetes ook in 2017 de beursregistratie. De specialist in identificatieoplossingen zorgt ervoor dat de inschrijvingen gesmeerd lopen. Bezoekers registreren online op www.bosta.org, en vullen een aantal relevante gegevens in. Via een QR-code op de bezoekersbadge lezen exposanten die informatie in een handomdraai in. Resultaat: een helder inzicht in bezoekersprofielen.

De standhouders krijgen binnenkort een e-mail met hyperlink, login en wachtwoord om hun deelnemers te registreren. Voorts kunnen ze geregistreerde bezoekers raadplegen via verschillende zoekwoorden.

SOS Kinderdorpen: dapper doel mét resultaat

Bosta is al jarenlang een trouwe sponsor van SOS Kinderdorpen. Bosta en zijn leden bieden financiële steun én spullen voor de kinderopvang tijdens de beurs, waarvan eventuele overschotten rechtstreeks naar het Simbahuis gaan. Geertrui deed een aantal projecten van de organisatie uit de doeken, en toonde de concrete resultaten van de sponsoring. De stabiele steun van Bosta garandeert continuïteit in de ondersteuning van projecten en maakt écht het verschil.

Paper Show: toekenning standen

De interesse voor dé vakbeurs voor school- en kantoorartikelen groeit gestaag. Op dit moment zijn haast alle standen uitverkocht. De toekenning van de beschikbare ruimte gebeurt op basis van het first come, first served-principe, waarbij deelnemers aangeven welke stand hun eerste, tweede, derde, … keuze is.

Ten opzichte van de vorige edities zijn er twee grote vernieuwingen:

· De registratie gebeurt buiten in speciaal uitgeruste containers, waardoor de inkomhal plaats maakt voor standhouders. Zodoende zijn er voor het eerst 3 beurshallen.

· De lay-out van de zaal is gewijzigd om de flow te verbeteren. De kinderopvang van SOS-kinderdorpen bevindt zich nu achteraan hall 2.

Bosta: update organisatie

Secretaris Bea gaf een beknopte update over de pijlers van de branchevereniging en de huidige stand van zaken. Bosta telt 70 leden, waaronder drie nieuwelingen: Maped, Papyrus en Davidts. Een aantal beursdeelnemers is nog geen lid. Nochtans biedt het lidmaatschap talloze voordelen (korting op beursdeelname en advertenties, marktonderzoeksrapporten van GfK, …). De recent verkozen nieuwe bestuursleden – Sophie De Jonge (Doculine) en Patrick Bivort (Turbel) – leveren ondertussen een enthousiaste bijdrage aan hun respectievelijke commissies. Sophie is trouwens het jongste bestuurslid in de geschiedenis van Bosta.

Technopolis is niet alleen een toplocatie voor wetenschap en techniek. Ook voor meetings en events zetten ze er hun beste beentje voor. De Bosta-leden smulden van een uitstekend diner in een knap kader.