Op donderdag 15 juni hield branchevereniging Bosta haar algemene vergadering in feestzaal Eldorado in Humbeek. Op het programma: een pleziertochtje op het kanaal,  de(her)verkiezing van de bestuursleden en een fijnproeversdiner in een bijzondere setting – alweer een Bosta-event met inhoud én stijl.

Netwerken op het water

Feestzaal Eldorado is een bijzonder pand met originele architectuur van het bouwjaar 1927. Het ligt op een boogscheut van het Zeekanaal Brussel-Schelde, ook wel de Willebroekse Vaart genoemd. Het kanaal heeft een lange en boeiende geschiedenis, die de gids van Rivertours enthousiast uit de doeken deed. Een 25-tal leden maakten een zonovergoten boottocht van circa twee uur langs industriële én idyllische plekjes – een ontspannen uitje dat op veel bijval kon rekenen.

Bergen werk verzetten

Na de koffie met versnaperingen presenteerden voorzitter Frank Schelkens en secretaris Bea Wollaert het officiële programma van de vergadering. Bea lichtte de werking van de federatie toe, en benadrukte het belang van een branchevereniging voor de kantoor- en papierwarensector. Bosta telt liefst vijf commissies die broodnodig werk verrichten voor de jaarlijkse Paper Show, marktonderzoek (in samenwerking met GfK), fundraising, milieu (Responsible Office) en opleidingen (Bosta Academy).

Toekomstgericht investeren

Voorzitter Schelkens gaf kort toelichting bij de cijfers van het afgelopen jaar en de vooruitzichten voor het komende jaar. De belangrijkste conclusie: Bosta investeert fors in groei en promotie, stippelt strategische toekomstplannen uit, en houdt rekening met de verzuchtingen van de leden om de belangen van de branche optimaal te behartigen.

Stemmen voor het bestuur

De Raad van Bestuur telde 11 leden op 12 beschikbare plekken. De zeven uittredende bestuursleden (verkozen in 2015) werden allemaal herkozen. Voor de vacante plek waren er drie kandidaten: Diane Eeraerts (Edding), Ruben Tas (Despec) en Jan Jansegers (Fellowes) – stuk voor stuk enthousiaste professionals met een mooi palmares en tonnen ervaring. Jansegers kreeg de meeste stemmen achter zich en vervoegt het bestuur van de vakorganisatie.

Vooruitblikken op de Paper Show

Secretaris Bea zoomde nog kort in op de Paper Show, die voor het eerst zal plaatsvinden in de Mechelse Nekkerhal. Bosta wijkt noodgedwongen uit naar de nieuwe locatie omdat de beurs in de Brabanthal uit zijn voegen barstte. Op dit moment bevestigden al 73 exposanten hun deelname, ofwel 78 procent van de beschikbare oppervlakte. De standen worden toegekend op de herfstvergadering, die plaatsvindt op 14 september in Kasteel Tivoli in Mechelen.

Na de vergadering verzamelden de leden in de tuin van Eldorado voor het aperitief. Zowel het voorafje als het heerlijke driegangendiner werden opgeluisterd door livemuziek van Music For You. Een algemene vergadering saai? Niet bij Bosta!