Op een zonovergoten 11 juni hield Bosta haar Gewone Algemene Vergadering in het gastvrije Salons Waerboom in Groot-Bijgaarden: de uitgelezen plek om sereen te vergaderen in een inspirerende setting.

Verkiezing Raad van Bestuur

Tijdens de Algemene Vergadering werden de uittredende en herkiesbare leden – in hun bevoegdheid sinds 2013 – allemaal herkozen. Voor de vrijgekomen plaats van uittredend en ontslagnemend lid Oswald Van Even stelde voorlopig niemand zich kandidaat. Bosta-leden die zich geroepen voelen om een zitje in het bestuur op te nemen, kunnen hun kandidatuur kenbaar maken aan secretaris-generaal Bea Wollaert.

Positief terugblikken en vooruitkijken

Bea Wollaert vatte de belangrijkste realisaties en toekomstige activiteiten van Bosta samen in een beknopt overzicht:

Paper Show 2016 wordt een jubileumeditie. Om de 20ste Paper Show op gepaste wijze te vieren, organiseert Bosta op zondag 25 januari een speciale avond. Meer informatie hierover ontvangt u op de herfstvergadering van Bosta op XX september. Op dit moment is al 78 procent van de beschikbare standruimte gereserveerd – een prachtig resultaat. Ter vergelijking: vorig jaar was op de Algemene Vergadering 70 procent van de standruimte ingenomen. Wilt u er op de komende Paper Show bij zijn? Reserveer dan nú uw stand.

Responsible Office: een groot aantal fabrikanten plaatste ondertussen meer dan 700 producten op het onlineplatform www.responsible-office.be. De leden van de Bosta-milieucommissie voeren een proactief beleid om het aantal certificaten uit te breiden. Vandaag zijn er slechts vijf certificaten aanvaard.

Evolutie van de leden: een aantal leden zegde zijn lidmaatschap op, maar er traden ook enkele nieuwe leden toe tot Bosta. De teller staat vandaag op 69 leden.

Cijfers: Frank Schelkens lichtte de begroting en de balans toe. Die is, gezien de vele investeringen en activiteiten die Bosta onderneemt, financieel gezond. In de begroting voor 2016 werd extra budget voorzien voor de jubileumeditie van de Paper Show.

De zon in het glas

De leden werden tijdens deze Algemene Vergadering getrakteerd op een bijzondere activiteit. Bart Rogiers van Châteaux Vini stelde een aantal exclusieve wijnen voor uit de Toscaanse regio Bolgheri. Châteaux Vini verkoopt voornamelijk Italiaanse wijnen aan bedrijven, particulieren en horeca. Bart Rogiers vertelde gepassioneerd over de ontwikkeling van de wijnbouw in de regio Bolgheri, aan de Tireense kust. De ‘terroir’ is uitermate geschikt dankzij het maritieme klimaat: zonnig, droog en relatief winderig. De leden konden proeven van drie uitgelezen wijnen: La Volpe 2013 (Barone Ricasoli), Il Pino 2011 (Tenuta di Biserno) en Sassicaia 2011 (Tenuta San Guido). Geproefd én goedgekeurd!

Na de leerzame en smakelijke proeverij genoten de aanwezigen het aperitief op het mooie terras van Salons Waerboom, alvorens aan tafel plaats te nemen voor een heerlijke maaltijd.