Bosta

Herfstvergadering – 3 oktober 2013

Maar liefst 86 mensen daagden op voor de Herfstvergadering van Bosta op 3 oktober. Een absoluut record! En daar zat de toewijzing van de standen voor de Paper Show 2014 zeker voor iets tussen. Al konden de gasten de rest van het programma ook smaken - letterlijk en figuurlijk. Proef mee van de sfeer in het Bourgondische kader van Salons Waerboom in Groot-Bijgaarden.

Registreren in een muisklik

Na een koffie en een babbel in het knusse kader, repten de leden zich naar de presentatiezaal. En daar was het drummen om een stoel te bemachtigen want de zaal zat zowaar eivol! Jan-Theo De Jager (Zetes) mocht de spits afbijten. Hij gaf uitleg bij de online registratietool voor de Paper Show. Een gebruiksvriendelijke applicatie waarmee bezoekers zich kunnen registreren én de exposanten in een-twee-drie hun medewerkers inschrijven en automatisch de barcodes downloaden voor het bekomen van de badge aan de ingang. Extra troef: de tool toont ook preregistraties om proactief afspraken te maken of acties te plannen.

Tradeshow met een plus

Bosta steunt al enkele jaren SOS Kinderdorpen, een organisatie die zich met man en macht inzet om kwetsbare kinderen een thuis en een toekomst te bieden. Tom Moons illustreerde de werking van de organisatie aan de hand van aangrijpende en tegelijk optimistische beelden en cijfers. Maar er is nog werk aan de winkel. En dan met name voor de renovatie van het nieuwe Simbahuis: een tijdelijke huiselijke opvangplaats voor kinderen in problematische situaties.

Naar aanleiding van de Paper Show 2014 is er een sponsorpakket van 300 euro samengesteld voor de exposanten. SOS-kinderdorpen zal ook vertegenwoordigd zijn tijdens de show zelf. Om broodnodige steun te vragen. En om de kinderen van de bezoekers te entertainen.

Paper Show 2014

Secretaris en gastvrouw Bea Wollaert kon er helaas niet bij zijn. Daarom gaf Paper Show commissie voorzitter Frank Schelkens de presentatie over de Paper Show in haar plaats. Met een kwinkslag hier en daar. Maar vooral met handige weetjes. Zo benadrukte hij het belang van preregistratie, het gebruik van de juiste format om in aanmerking te komen voor de Paper Show Awards, en de formaliteiten van de promocheques. Bosta doet daar trouwens nog een schepje bovenop. Want er zijn Bongowaardebons te winnen voor de deelnemende bezoekers.

Het ‘moment suprême’? De toekenning van de standen natuurlijk. En dat verliep bijzonder vlot, perfect georganiseerd en zonder kleerscheuren … Op het moment van de vergadering was 92% van de standruimte verkocht aan 67 exposanten.

Zo jaagt u klanten weg

Harry Van Hest, voorzitter van de Klanten Wegjaag Club, kwam de Bosta-leden en exposanten op ludieke en erg interactieve wijze toespreken. Over de beste manier om klanten weg te jagen. Jawel, u leest het goed: wegjagen! Er werd gelachen en aan rollenspelen gedaan. Levensechte situaties en kafkaiaanse toestanden à volonté! En de bedoeling van dit alles? Exact het tegenovergestelde doen natuurlijk. Dus volgden er tips & tricks om klanten te winnen en te binden, ook op beurzen. Handig om in het achterhoofd te houden voor de Paper Show 2014!

De smaak is raak

Het diner was zoals gewoonlijk om duimen en vingers bij af te likken. Smaakvol en verfijnd. Een streling voor de zinnen en een applaus waard. Of was dat voor Jean-Pierre Marinus die na vele jaren afscheid nam van zijn professionele carrière en tevens als Bosta-lid? Hij werd tussen de sublieme gerechten door in de bloemetjes gezet. Een mooi afscheid van jarenlang trouw en actief lidmaatschap. En een geslaagde afsluiter van een boeiende Bosta-vergadering in een schitterend en gastvrij kader.